Στην εκλογή του αδερφού της στην ηγεσία της ΝΔ, αναφέρθηκε για πρώτη φορά η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

«Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα», δήλωσε . «Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η θέση μου κατά την προεκλογική περίοδο. Δήλωσα μεν ότι το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά ό,τι και να έκανα, θα δεχόμουν κριτική, γι’ αυτό δεν βγήκα μπροστά», πρόσθεσε.

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε μαζί, πορευτήκαμε μαζί, δώσαμε μαζί τη μάχη για τις εθνικές εκλογές και τον εκτιμώ. Δεν είπα ότι στηρίζω τον Μεϊμαράκη, είπα ότι βλέπω νικητή τον Μεϊμαράκη. Αυτό παρεξηγήθηκε. Όπως εκτιμώ επίσης ότι είναι άδικο για τον Μεϊμαράκη που τον κατηγόρησαν ότι θα συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα».

Όσον αφορά το παρασκήνιο με τον Κώστα Καραμανλή, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή της δεν υπήρξε παρασκήνιο. «Ο  Καραμανλής την παραμονή της μεγάλης διαπραγμάτευσης μίλησε με τον Τσίπρα και του είπε "πρόσεχε παιδί μου την Ελλάδα". Ήταν καθήκον του. Ήταν υποχρέωσή του. Όλοι θα το έκαναν».

Τέλος, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «ο Κυριάκος έκανε μια πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έχει την αντίληψη του νέου, όχι ηλικιακά, αλλά του νέου προς την πολιτική. Αυτό που λέει "τέλος ο λαϊκισμός" είναι στρατηγική του. Ο κόσμος της ΝΔ ήθελε τη στροφή προς το κέντρο κι αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος».

Όσο για τον Άδωνι σχολίασε: «Με τον Άδωνι έχουμε πολλές διαφορές. Όμως ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς κεντρώοι. Μαζί κάνουμε την Κεντροδεξιά».