Την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την επόμενη Τρίτη, «κληρώνει» για τα νέα μέλη του ΕΣΡ. Η κρίσιμη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, με αντικειμένο τα νέα πρόσωπα στο ΕΣΡ, παίρνει μικρή παράταση και μετατίθεται για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον ορισμό των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και με την... ελπίδα ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη, από το Σύνταγμα, συμφωνία των 4/5 προκειμένου να προκύψει η νέα διοίκηση του ΕΣΡ και αμέσως μετά να «τρέξει» η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Την επόμενη Τρίτη η διάσκεψη για το ΕΣΡ

Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί τελικά η κρίσιμη διάσκεψη των προέδρων της βουλής που θα αποτυπώσει και επίσημα τις θέσεις των κομμάτων για τη συγκρότηση του νέου Εθνικού  Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Και αυτό γιατί χρειάστηκε λόγος χρόνος παραπάνω προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο αλλαγής των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι η ΝΔ έχει έτοιμες προτάσεις καθώς ήδη από τη δημοσιοποιημένη λίστα, δύο προτεινόμενοι εχουν αρνηθεί. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και Αντώνη Μακρυδημήτρη. Πάντως και το Ποτάμι αναμένεται να προκρίνει την υποψηφιότητα της Πόπης Διαμαντάκου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η εκλογή Μητσοτάκη προκάλεσε νέα δεδομένα και ως το απόγευμα της Τρίτης υπήρχε αβεβαιότητα αναφορικά με τις προθέσεις του νέου προέδρου της ΝΔ. Ωστόσο η επικοινωνία με τον Προέδρο της Βουλής φαίνεται ότι προλύανε το έδαφος και με την αναγκαία παράταση των λίγων ημερών πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα θα βγει λευκός καπνός από την αίθουσα της Διάσκεψης.