Τη θέση ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα θα κινηθεί στον κεντρώο χώρο εξέφρασε ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης και ένας από τους στενούς του συνεργάτες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να αναλάβει νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Είναι λογικό, από τη στιγμή που επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ένας πολιτικός μετριοπαθής, κεντροδεξιός, μεταρρυθμιστής και φιλελεύθερος», τόνισε ο Λ. Αυγενάκης, «να απευθυνθούμε στον κεντρώο χώρο, στους μετριοπαθείς παραγωγικούς πολίτες της αγοράς και της κοινωνίας, που είναι εξαιρετικά πιεσμένοι και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας».

«Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία, κεντροδεξιά παράταξη, να μην στραφεί στο χώρο αυτό, καθώς αυτή η δεξαμενή των πολιτών τροφοδότησε όλα τα κόμματα που ακουμπούσαν στο κέντρο ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «άκρως επικίνδυνη».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα στη ΝΔ σημείωσε ότι: «δεν τίθεται θέμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία γιατί ήταν δέσμευση όλων των υποψηφίων, αλλά και γιατί το επιβάλει ο σεβασμός στους κανόνες λειτουργίας του κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα και το μισό εκατομμύριο των ψηφοφόρων». 

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ακόμα ότι «ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τα πρόσωπα και τις θέσεις στην ανασυγκρότηση του κόμματος και θα ξεδιπλώσει την στρατηγική του, αξιοποιώντας δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν και να εργαστούν», γιατί, όπως επεσήμανε, «για μακρά περίοδο στη Νέα Δημοκρατία είχαμε πολλούς αξιωματικούς και λιγότερους στρατιώτες».

Σε ερώτηση εάν θα αξιοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης τους συνυποψήφιους του, ο κ. Αυγενάκης απάντησε ότι: «ο πρόεδρος έχει πλάνο και στρατηγική για την οποία δεσμεύθηκε και θα κριθεί».