Απάντηση στο άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην ''Αυγή'' που έκανε λόγο για ''πρόσθετη αμοιβή των καθηγητών, την οποία θα επιβαρύνονται οι γονείς'' έδωσε με tweet της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Σύμφωνα με την κ. Σβίγκου:

Η διασφάλιση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο.

To άρθρο του Αλ. Τριανταφυλλίδη μιλούσε 'για πρόσθετη διδασκαλία από την πλευρά των καθηγητών, η οποία θα υλοποιείται με την συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με βάση τη φορολογική τους δήλωση, που θα έχει μέση επιβάρυνση περί τα 600 ευρώ το χρόνο ανά οικογένεια.

Αναφέρει στο άρθρο του ο Τριανταφυλλίδης:

Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστείς του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.