current views are: 9

13 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση15:56

Ασφαλιστικό και μηνύματα από τον Τσίπρα στο υπουργικό

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Δημοσίευση 15:56’

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με επίσημο θέμα τη συζήτηση  του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Στο επίκεντρο, πάντως, αναμένεται να τεθεί και το ασφαλιστικό, την ώρα που η κυβέρνηση είναι σε αναζήτηση συμμαχιών στην Ευρώπη, για να μην ζητηθούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις. Την ίδια ώρα πάντως η τρόικα φαίνεται ότι δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και βάζει εμπόδια στην κυβερνητική πολιτική. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει τη στρατηγική της κυβέρνησης τόσο απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ δεν αποκλείεται να στείλει μηνύματα στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και για τον τομέα των επενδύσεων. 

Ενόψει, άλλωστε της αξιολόγησης, ο κ. Τσίπρας θέλει από τους υπουργούς του να «τρέξουν» όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ώστε η κυβέρνηση να επικεντρώσει όλη την προσοχή της στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό που αναμένεται να είναι επίπονη. Αντιδράσεις στο υπουργικό συμβούλιο για τις συντάξεις δεν υπάρχουν, ωστόσο θα πρέπει να δοθούν κατευθύνσεις για το πώς θα κρατήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τις κοινωνικές κατηγορίες που θίγονται από τα νέα μέτρα. 


σχετικα αρθρα