Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από μια ακόμη απόδειξη των ψεμάτων του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις με την El Dorado στις Σκουριές, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και τη διαδικασία παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ αναφέρει ότι «όλα όσα αυτές τις μέρες ισχυρίζεται η κυβέρνηση δια στόματος αρμόδιου υπουργού κ. Σκουρλέτη αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις. Η περιπέτεια της επένδυσης στις Σκουριές αποτελεί το προϊόν μιας καθαρά πολιτικής απόφασης με έντονα προπαγανδιστικά στοιχεία».

Σύμφωνα με την Σ. Βούλτεψη, η οποία παραθέτει σειρά γεγονότων αναφορικά με τα μεταλλεία Χρυσού από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει την επένδυση επειδή ακριβώς έχει δεσμευτεί να την καταργήσει».

Συγκεκριμένα η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει τα εξής: 

«-Στις 19 Αυγούστου 2015, ο κ. Σκουρλέτης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ανακοινώσει θριαμβευτικά στον πρωθυπουργό την απόφασή του για αναστολή των εργασιών στις Σκουριές. Έλαβε τα συγχαρητήρια του (εξαφανισμένου σήμερα) κ. Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει πως «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».
 
-Την ίδια μέρα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοίνωση χαιρετίζοντας την απόφαση και μιλώντας για δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, που μιλούσε για δικαίωση των αγώνων τόσο των κατοίκων όσο και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
-Ακριβώς την προηγουμένη, 18 Αυγούστου, η κυβέρνηση είχε βάλει την υπογραφή της κάτω από την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
 
-Στις 12 Ιανουαρίου 2016, ο κ. Σκουρλέτης ξιφούλκησε ξανά κατά της επένδυσης, έκανε και πάλι δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» και επέβαλε πρόστιμα 1,7 εκ ευρώ.
 
-Ακριβώς την προηγουμένη, 11 Ιανουαρίου, είχε αποσφραγιστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η προσφορά της Cosco, μοναδικού διεκδικητή για το 67% του ΟΛΠ».

 
Με λίγα λόγια δηλαδή, τονίζει η Σ. Βούλτεψη, «ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί συστηματικά την συγκεκριμένη επένδυση, κάθε φορά που πρέπει να αποσπάσει την προσοχή του ακροατηρίου του από μια ακόμη απόδειξη των ψεμάτων του. Θεωρεί δηλαδή τα ψέματά του τόσο… πολύτιμα, που χρειάζεται να τα κρύβει κάτω από… στρώματα χρυσού!».