current views are: 7

13 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση19:27

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας τα περί «κρυφών» μειώσεων στις συντάξεις

Δημοσιεύματα περί «κρυφών» μειώσεων στις συντάξεις διέψευσε το υπουργείο Εργασίας. 

Δημοσίευση 19:27’

Δημοσιεύματα περί «κρυφών» μειώσεων στις συντάξεις διέψευσε το υπουργείο Εργασίας. 

Δημοσιεύματα περί «κρυφών» μειώσεων στις συντάξεις διέψευσε το υπουργείο Εργασίας

Όπως αναφέρει «και το άρθρο 10 της πρότασης της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της θέσπισης για πρώτη φορά ενιαίων κανόνων εισφορών και παροχών για όλους τους ασφαλισμένους χωρίς κανένα διαχωρισμό». 

«Τα τρομολαγνικά σημερινά δημοσιεύματα αποσιωπούν ότι οι ρυθμίσεις του άρθρου 10 ισχύουν ήδη για όσους εισήχθησαν στην αγορά εργασίας μετά το 1993, που αυτή τη στιγμή αποτελούν άλλωστε και την πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Υπενθυμίζεται για μια ακόμα φορά ότι στις νυν καταβαλλόμενες συντάξεις δεν θα προκύψει καμιά απολύτως μείωση. Το ποσό της καταβαλλομένης σύνταξης θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται ως ακριβώς έχει. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουν όλοι» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει: 

Η παραπληροφόρηση που έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες μόνο στόχο έχει να πλήξει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει ισότιμα και με ενιαίους κανόνες τους ασφαλισμένους. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για τη θεσμοθέτηση ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος που επιφυλάσσει ισότιμη μεταχείριση σε όλους τους ασφαλισμένους και ενδυναμώνει την διαγενεακή αλληλεγγύη χωρίς άκριτους διαχωρισμούς.


σχετικα αρθρα