Επίθεση κατά της αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό εξαπολύουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας ότι « ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουν άλλο πολιτικό όπλο εκτός από το ψέμα και την κινδυνολογία».

Αφού παραθέτουν μία σειρά από δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό,  οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «για μια φορά ακόμα, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στις καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ μείωση ενώ με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το κράτος εγγυάται και τις μελλοντικές συντάξεις».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «προχώρησαν  μέσα σε 5 χρόνια σε 11 απανωτές μειώσεις συντάξεων οδηγώντας στην απόλυτη αναξιοπιστία το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και απομακρύνοντας τους ασφαλισμένους από αυτό».  Όπως σημείωναν, ο κόσμος θυμάται «ότι με δικό τους νόμο έμειναν ανασφάλιστοι 30.000 υπερήλικες. Και ακόμα ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν καμιά προσπάθεια δομικών αλλαγών ώστε να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, γιατί απλά δεν τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επεσήμαναν ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι απέναντι στη λογική των οριζόντιων περικοπών και «προστατεύει και τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις θεσπίζοντας μια μικρή μόνο αύξηση εισφορών κατά 1% για τους εργοδότες και κατά 0,5% για τους μισθωτούς». Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν πως «η αύξηση αυτή έχει γίνει αποδεκτή από τους εργοδοτικούς φορείς που αντιλαμβάνονται καλύτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση την κατάσταση στην αγορά εργασίας και ότι η οικονομία δεν αντέχει μια ακόμα ελάττωση της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων».  

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση διασφαλίζει τον δημόσιο, αναδιανεμητικό και καθολικό χαρακτήρα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Η καθιέρωση της χρηματοδοτούμενης από την φορολογία Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ, με ρήτρα ανάπτυξης, για όλους όσους έχουν 15 χρόνια ασφάλισης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αποδεικνύει ακριβώς ότι στη δική μας αντίληψη δεν χωρούν αποκλεισμοί. Ο καθένας συμβάλλει ανάλογα με τις δυνάμεις του προκειμένου να προστατευτούν και οι πιο αδύναμοι. Η πρόταση της κυβέρνησης προστατεύει τους χαμηλόμισθούς που έμειναν χωρίς την θέλησή τους εκτός της αγοράς εργασίας λόγω της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δίνοντας υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης για την ανταποδοτική σύνταξη  για τις κατηγορίες αυτές» συνέχιζαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεταν:

Η καθιέρωση ενιαίων κανόνων στην κοινωνική ασφάλιση για δικαιώματα και υποχρεώσεις για το σύνολο των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως του χρόνου ένταξής τους στην ασφάλιση θέτει ένα τέλος στους αυθαίρετους ηλικιακούς διαχωρισμούς του παρελθόντος που κατέληγαν να μεταθέτουν τα βάρη στους νέους ασφαλισμένους. Αυτοί που υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση ότι μεταθέτει τα βάρη στις επόμενες γενιές μάλλον κρίνουν από τις δικές τους πολιτικές. Για την σημερινή κυβέρνηση, η καθιέρωση της ισότητας και της ισονομίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις θέτοντας τέρμα στις απελθούσες πολιτικές που μεταχειρίζονταν τις επαγγελματικές ομάδες με βάση της πολιτικής τους επιρροής.

Καταλήγοντας, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαμήνυαν ότι «σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να κρυφτεί στα δύσκολα και να καλυφθεί πίσω από την ευθύνη των προηγούμενων. Έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό να οικοδομήσει ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα έχοντας ως πρόταγμα την κοινωνική αλληλεγγύη και διαγενεακή δικαιοσύνη, και αυτό θα κάνει πράξη».