Με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς) συναντήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.

Κατά τη συνάντηση, ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις εταιρείες πολιτικών ερευνών και δημοσκοπήσεων. Η επικείμενη ρύθμιση θα λειτουργεί σε διπλή κατεύθυνση: 

Από τη μία να περιοριστούν τα φαινόμενα παραπλάνησης της κοινής γνώμης και από την άλλη να ενισχυθεί η εμπεριστατωμένη έρευνα ως εργαλείο διαλόγου και άσκησης πολιτικής. 

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούσαν στην αυστηροποίηση των ελέγχων για τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις αλλά και στο ρόλο των ιντερνετικών ερευνών της κοινής γνώμης. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο της μελλοντικής αξιοποίησης της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) ως δημόσιου φορέα παροχής χρήσιμων πληροφοριών και αξιόπιστης δειγματοληψίας προς τα πιστοποιημένα μέλη του ΣΕΔΕΑ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και πλέον αναμένονται εξελίξεις στον τομέα της πολιτικής έρευνας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων από την πλευρά του, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση, δεσμεύτηκε να εκφράσει συγκροτημένη και εμπεριστατωμένη άποψη με στόχο τη διασφάλιση των Αρχών της επιστήμης, της διαφάνειας και της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.