Πολλά χαμόγελα έφερε στη ΝΔ η ανακοίνωση των ονομάτων που θα απαρτίζουν τη στενή ομάδα συνεργατών του νέου προέδρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αξιοποιήσει στελέχη από όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες, να απορρίψει τη λογική των αποκλεισμών και να χτίσει μια ομάδα που θα επαναφέρει τη ΝΔ σε τροχιά εξουσίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ανακοίνωση των αντιπροέδρων θα πιστοποιήσει τη λογική που τον διέπει: κανείς δεν θα αποκλειστεί, κανείς δεν θα μείνει αναξιοποίητος. Ως φαβορί για τη θέση των αντιπροέδρων θεωρούνται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο ένας  εκφραστής της λαϊκής δεξιάς, ο άλλος μετριοπαθής κεντροδεξιός. Η καλύτερη απεικόνιση του εύρους που επιθυμεί να δώσει στη ΝΔ. Από τη δεξιά, ως το κέντρο.

Ανάλογες αναμένεται να είναι και οι επιλογές για τους τομεάρχες μεταξύ των οποίων αναμένεται να βρίσκονται η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Από αυτούς που ανακοινώθηκαν, ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Βρούτσης, είναι γνωστοί καραμανλικοί, οι οποίοι στήριξαν στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Κώστας Τσιάρας είναι καταγεγραμμένος ως φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου και μεταξύ των νέων βουλευτών που ορίστηκαν αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά όπως ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Ο Κυριάκος δεν έχει κόμπλεξ, δεν φοβάται ότι θα αμφισβητηθεί, δεν έχει αρνητική στάση έναντι όσων δεν τον στήριξαν,  θέλει να πάρει απ’ όλους το καλύτερο προκειμένου να είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις που ήδη ανακοινώθηκαν.

Στη ΝΔ γνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίπλα του μια ομάδα φίλων από τα χρόνια του σχολείου και του πανεπιστημίου, τους οποίους και εμπιστεύεται και φυσικά αναμένεται να τους αξιοποιήσει. Τώρα όμως βλέπουν ότι υπάρχει χώρος και για όλους τους άλλους και αυτό τους χαροποιεί.

ΥΓ: Χθες, μια ημέρα πριν ανακοινωθούν τα ονόματα της νέας ομάδας της ΝΔ, γράφαμε: «Στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και (το τονίζουμε) εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρούν δεδομένο ότι θα προχωρήσει στα χνάρια του… πατέρα του. Θα απλώσει τον τραχανά και θα αξιοποιήσει πρόσωπα από όλες τις τάσεις ώστε να αποφύγει την εσωστρέφεια και τη γκρίνια. Θα ζητήσει σκληρή δουλειά, κάτι το οποίο διακρίνει και τον ίδιο. Από κει και πέρα, όσοι τα καταφέρουν, τα κατάφεραν».