Για ένα φιλόδοξο σχέδιο του ασφαλιστικού έκανε λόγο ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο newpost.gr και που εμπλέκεται στην τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. 

Τόνισε βεβαια πως λείπουν οι ποσοτικοποιήσεις του ασφαλιστικού και πως ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς αν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα. 

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος από τις ελληνικές αρχές είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός».

Πρόσθεσε πως «οι θεσμοί βρίσκονται προς το παρόν σε διαδικασία αξιολόγησης της πρότασης, ενώ κάποιες πληροφορίες, ιδίως όσον αφορά τους ακριβείς υπολογισμούς, βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα». 

Όπως υπογράμμισε «το θέμα θα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αναθεώρησης, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν οι σημερινές προτάσεις είναι επαρκείς ή θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα». 

Κατέληξε δε πως «ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας».