Στην αντεπίθεση για διορισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα βγήκε το Ποτάμι. Ο κύριος Θεοδωράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως διορίζει συγγενείς του.

«Είναι μια άσχημη μέρα και θα πρέπει το διαφημιστικό γραφείο του κυρίου Τσίπρα να προσέχει και λίγο τις ημερομηνίες όταν σήμερα μαθαίνουμε ότι άλλος ένας Τσίπρας διορίζεται σε ένα υπουργείο ...Άλλος ένας Τσίπρας διορίστηκε σε ένα υπουργείο, δεν είναι καλή μέρα για να θέτει ο κύριος Τσίπρας το θέμα του δημοσίου και του τέλους της κομματοκρατίας» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όταν κλήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις ο κύριος Θεοδωράκης είπε: «Στο γραφείο του κυρίου Σπίρτζη είχαν ανάγκες για υπαλλήλους και μαθαίνουμε ότι υπάρχει άλλο ένα πρόσωπο αυτής της μεριάς, άλλος ένας διορισμός χωρίς διαγωνισμό». Την ώρα που έλεγε αυτά ο κύριος Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός βρισκόταν και μιλούσε στο κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ακριβώς για τα αποτελέσματα του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου που είχε θέμα το τέλος της κομματοκρατίας στο δημόσιο.

Η καταγγελία του Στ. Θεοδωράκη έρχεται λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε ο διορισμός του συζύγου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη, στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ, (εταιρίας του δημοσίου που θα διαχειρίζεται το ενεργειακό αγωγό, Turkish stream), που κατά την αντιπολίτευση δεν έχει αντικείμενο (στην πράξη δεν υπάρχει ο αγωγός) και κατασπαταλά χρήματα του ελληνικού δημοσίου.