Την παρθενική του ομιλία στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα απευθύνει αυτήν την ώρα ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,   Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα. Σε όλους αυτούς τους πολίτες η ΝΔ δίνει πάλι πολιτική έκφραση».

«Είναι αδιανόητο, οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να μένουν μακριά από την πολιτική. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τη δημιουργική Ελλάδα. Εμείς ανοίγουμε τη ΝΔ και καλούμε τη δημιουργική Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε. 
 
«Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά θα δικαιώσουμε τους πολίτες», τόνισε και συμπλήρωσε πως «σήμερα είναι η μοναδική λύση η παράταξη για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση».
 
«Το 2016 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ αλλά όχι καλή χρονιά για την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης είναι τόσο δραματικά που γρήγορα θα αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ο κ. Μητσοτάκης
 
«Δεν αρκούμαστε στην κριτική, στην ανέξοδη. Είναι λαϊκισμός και παίρνουμε διαζύγιο από το λαϊκισμό. Στο ασφαλιστικό θα δώσουμε το πρώτο αντιπολιτευτικό μας στίγμα. Διαφωνούμε με την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Το γεγονός ότι οι θεσμοί ζητούν μέτρα από την κυβέρνηση, οφείλεται στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του προηγούμενου έτους. Από τη μία τσακίζει τους νέους συνταξιούχους, τους ελευθερους επαγγελματίες, τιμωρεί την εργασία, και παράλληλα τακτοποιεί τον κομματικό στρατό και δρομολογεί αυξήσεις για τον κομματικό στρατό», είπε ο κ. Μητσοτάκης
 
«Ακουσα τον κ. πρωθυπουργό να ασκεί κριτική στα πεπραγμένα μου ως υπουργός.Χρειάζεται πολύ θράσος να κριτικάρει κάποιος που έχει διορίσει συγγενείς και φίλους την προσήλωση τη δική μου στην έννοια της αξιοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους λίγους.  Παρότι διαφωνούμε με την πρόταση, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, που θα δώσει εναλλακτική πρόταση και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα του πως αντιλαμβανόμαστε την υπεύθυνη δημιουργική αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

«Ακούμε τον Τσίπρα να αναφέρεται στην έννοια της συναίνεσης. Με τη δική μας τελική συναίνεση ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε το τρίτο μνημόνιο. Βολικό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει», είπε και πρόσθεσε: 

 
«Έχω περιγράψει την πολιτική σαν παγόβουνο. Από κάτω κρύβεται ένας κομματικός όγκος. Εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Εχουμε διαφορετική αντίληψη για την πολιτική και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας. Εμείς πιστεύουμε ότι δίχως μεταρρυθμίσεις η οικονομία μας δεν πρόκειται να πάρει μπρος.  Αν δεν υπάρξουν 100 δισ. ευρώ επενδύσεις τα επόμενα χρόνια δεν θα βγούμε από την κρίση.  Ξεκαθαρίζω και κάτι ακόμα για την παιδεία: Η παιδεία για εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα και όχι το αποπαίδι της πολιτικής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεδίο άσκησης ιδεοληψίας. Για εμάς είναι πεδίο ευκαιρίας και διάκρισης». 
 
«Επιδιώκουμε πραγματική αναπτυξη. Να μεγαλώσουμε την πίτα της χώρας και μετά θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη. Θα στεκόμαστε απέναντι στην ισοπέδωση της ικανότητας. Πιστεύουμε στην πραγματική αναδιάρθρωση του κράτους, να γίνει πιο φιλικό στους πολίτες. Θα αγωνιστούμε για να στηρίξουμε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.  Ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει την πιο μεγάλη παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα, θυσιάζοντας 1500 θέσεις εργασίας, την επένδυση στις Σκουριές.  Η αριστερή αυτή κυβέρνηση δεν νοιάζεται καθόλου που τη νύφη την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, που ο Σκουρλέτης τους εγκάλεσε για έλλειψη εργασιακής συνείδησης, που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 
«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Από ανικάνότητα; Από ιδεοληπτική αγκύλωση ; Δεν ξέρω. Η χώρα χρειαζεται άλλη πρόταση και μόνο η ΝΔ μπορεί να την προτείνει», τόνισε.
 
«Δεν θα στηρίξω τον κ. Τσίπρα αλλά αυτή την χώρα.  Θα ασκήσω σκληρή αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο του πολιτικού αμοραλισμού στην Ελλάδα. Ας μην ζητά ο κ. Τσίπρας συναίνεση εκει που δεν πρόκειται να την βρει. Υπάρχει όμως ένα θέμα που απαιτεί συναίνεση: Η συνταγματική αναθεώρηση. Στην πρώτη μας συνάντηση θα του ζητήσω να προχωρήσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση.  Αυτή τη συναίνεση νομιμοποιούμαι να τη ζητήσω και ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά.  Θέλουμε να ενώσουμε και να ενσωματώσουμε όλη τη λογική της μετριοπάθειας. Χρειάζεται να χτίσουμε ενα πραγματικό κόμμα. Τι σημαίνει να είναι πολίτης», υπογράμμισε. 
 
Αναφερόμενος στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή. Μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις. Εχω πάρει την απόφαση η ΝΔ να στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιωτική χρηματοδότηση. Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς.  Θα ξαναχτίσουμε ένα νέο οργανόγραμμα, πιο λιτό, πιο μαζεμένο. Θα αναγκαστούμε πολύ σύντομα να μετεστεγαστούμε. Θα χτίσουμε μια ΝΔ με διαφάνεια. Ανοιχτή σε φίλους και πολίτες».  
 
«Σε πολύ δύσκολες συνθήκες ξεκινάμε σήμερα μια δύσκολη πορεία. Να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον. Να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης. 
Πάντα θα αισθάνομαι ένας από εσάς. Στόχος μου να δημιουργήσω προϋποθέσεις για να είμαστε όλοι ίσοι. Εχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε σύντομα μια ανανεωμένη ΝΔ, μια καλά προπονημένη ομάδα έτοιμη να κυβερνήσει. Σας καλώ στη νικηφόρα μάχη των ιδεών και της πράξης. Είναι η μάχη για το μέλλον του τόπου», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.