Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, εξέφρασε σήμερα προσερχόμενος στο Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας ''εποικοδομητικές'' τις συνομιλίες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ πρόσθεσε ότι είναι κατανοητή η καθυστέρηση της αξιολόγησης. 

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά είναι «κατανοητή», ενώ σχολίασε ότι έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν καθυστερήσεις με την Ελλάδα.

Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι είχε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με τον Έλληνα ομόλογό του στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξέφρασε, εξάλλου, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων βήμα-βήμα, τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Τέλος, ο Β. Σόιμπλε εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει διάρκεια, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει άμεσο ζήτημα ρευστότητας.