Στη διαγραφή του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου προχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Αιτία η επιμονή του κ. Γρηγοράκου στη δήλωση ότι υπάρχουν βουλευτές που ενδέχεται να ακολουθήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη και υποστηρίζει ότι ο βουλευτής «μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει».

«Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: 

  • Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.
  • Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
  • Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές. Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.
  • Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
  • Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κος Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το χρονικό της διαγραφής 

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ενοχλημένοι με τη στάση του βουλευτή, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές της παράταξής του να συμπορευτούν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η εν λόγω δήλωση ήταν σε αντίθεση με τη θέση που είχε διατυπώσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ότι δηλαδή χωρίζει άβυσσος τις θέσεις του κινήματος με αυτές της ΝΔ. Ο κ. Γρηγοράκος σε πρώτη φάση είχε δώσει την Τρίτη εξηγήσεις στον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, οι οποίες είχαν κριθεί επαρκείς σε πρώτη φάση

Ωστόσο, ο κ. Γρηγοράκος επέμεινε εκ νέου στις απόψεις του με νέες δηλώσεις του και χτες και σήμερα, τονίζοντας  ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυριάκο  Μητσοτάκη και λέγοντας πως η εκλογή του είναι θετικό γεγονός.  

Μάλιστα, χτες διεξήχθη ευρεία σύσκεψη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία ο βουλευτής δεν πήρε μέρος. Κατόπιν όλων αυτών, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.