current views are: 7

15 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση10:43

Κουτσούμπας: Έρχονται πιο σκληρά μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογία

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Δημοσίευση 10:43’

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σε καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες. 

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι μετέφερε στον Πρωθυπουργό τις θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα που έρχονται. «Οι νέοι, ιδίως, δεν αντέχουν άλλο, έχουν πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια κρίσης και με την τελευταία διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προειδοποίησε για τα νέα σκληρότερα μέτρα που έρχονται. «Εκτός από αυτά που έχουν περάσει, έρχεται το ασφαλιστικό ή και τα υπόλοιπα μέτρα στη φορολογία που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα» υπογράμμισε και κάλεσε τον ελληνικό λαό, τα συνδικάτα και τους φορείς να απαντήσουν δυναμικά στο κάλεσμα του ΚΚΕ για δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αλλαγές σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου κατά τη συνάντηση «συζητήθηκε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, όπως η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι εξελίξεις στην Ευρώπη καθώς και σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, το Κυπριακό, και η προσφυγική κρίση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως επίσης και για το επικείμενο νομοσχέδιο για μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση. Με σεβασμό στις γνωστές ιδεολογικές διαφορές έγινε ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος».

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα:

«Ήταν μια θεσμική συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Με ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κατάσταση, τις εξελίξεις στην οικονομία, στην κοινωνία και βεβαίως τις διεθνείς εξελίξεις και τα εθνικά μας θέματα. Επισημάναμε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του ΚΚΕ και πώς αντιμετωπίζουμε εμείς την κατάσταση σήμερα. 

Ο ελληνικός λαός, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν αντέχουν άλλο. Έχουν πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια της κρίσης και με την τελευταία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ιδιαίτερα τα μέτρα που έρχονται, εκτός από αυτά που ήδη έχουν περάσει από τη Βουλή, αλλά αυτά που έρχονται τώρα, όπως είναι το ασφαλιστικό ή και τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τη φορολογία, πλήττουν τα λαϊκά στρώματα.

Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει δυναμικά. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ με δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις, όλοι οι κλάδοι, όλοι οι φορείς, οι εργάτες του ιδιωτικού και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι φτωχοί αγρότες, πρέπει να βρεθούν στις επάλξεις του αγώνα για να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές σε θετική κατεύθυνση, σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός ζήτησε την ελάχιστη συναίνεση στην κυβέρνηση, ενόψει των κινητοποιήσεων για το  ασφαλιστικό κ.α, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε:  «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δε συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, μόνο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα».


σχετικα αρθρα