Την αναγκαιότητα μιας σοβαρής μεταρρυθμιστικής ατζέντας διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στοn Focus Fm, τονίζοντας ότι θα είναι σύμμαχος σε όποιον το επιχειρήσει, ενώ υπογράμμισε ότι η διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι παταγώδης.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «στο Ποτάμι δεν αναζητούμε πολιτική στέγη, δεν αναζητούμε πολιτική ομπρέλα, έχουμε το Κίνημα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στους ανθρώπους που πίστεψαν στο Ποτάμι. Οποιαδήποτε κουβέντα με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις».

«Δεν έχουμε σκοπό να προσφέρουμε βοήθεια για την ανασύνταξη των παλιών σχημάτων», ανέφερε, ενώ για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «λαΐκισαν και η διάψευσή τους είναι παταγώδης».

Όπως τόνισε:
Θα είμαι σύμμαχος σε κάθε έναν που προωθεί μια σοβαρή μεταρρυθμιστική ατζέντα. Δεν είμαι σύμμαχος στο πλιάτσικο στο κράτος, στη συνέχιση της ανομίας και στη λογική που θέλει οι δημόσιοι υπάλληλοι να προστατεύονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να βρίσκονται υπό διωγμό.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «λαΐκισαν και η διάψευσή τους είναι παταγώδης» ενώ παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για άνοιγμα της συζήτησης περί άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε σχέση με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη επισήμανε:

Η εκλογή του Μητσοτάκη αξίζει μεν ένα μπράβο αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην αλλαγή τη χώρας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα: πώς τα κόμματα εξουσίας τα οποία βαρύνονται με πολλά εγκλήματα θα αλλάξουν ρότα και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πατρίδας.

«Δεν πιστεύω ότι ο κ. Κουτσούμπας είναι διατεθειμένος να παράσχει οποιασδήποτε μορφής κάλυψη στον Αλέξη Τσίπρα. Το κλίμα στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, η συμπεριφορά τους και στη Βουλή και στους κοινωνικούς αγώνες είναι απόλυτα εχθρικό απέναντι στις επιλογές του κ. Τσίπρα» τόνισε επίσης, ενώ κατέληξε ότι:

Φοβάμαι όμως ότι σε μια χώρα μαθημένη στα μεγάλα ψέματα, υπάρχει περίπτωση ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου να συνεχίσει να αναζητά ψεύτικές λύσεις, συνθήματα. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα σοβαρευτούμε μετά την παταγώδη διάψευση του Τσίπρα.