Τη θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την El Dorado, επανέλαβε από το βήμα της βουλής ο Γιώργος Σταθάκης. Απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ κατά τη διάρκεια επερώτησης για τα έργα του ΕΣΠΑ, ο υπουργός Οικονομίας, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ του διαλόγου και της τήρησης του πλαισίου που έχει ήδη διαμορφωθεί.

«Η ΝΔ είναι υπέρ του δεσμευτικού χαρακτήρα της επένδυσης ή όχι;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η εταιρία έχει την υποχρέωση να φτιάξει εργοστάσιο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να τηρηθεί συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς κανόνες.  «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση εσείς γιατί δεν το κάνατε; Με το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν; Διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο για να λυθεί το θέμα. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης αν θέλετε να συνταχθείτε με την εταιρία είναι δικαίωμά σας», είπε. 

Κατά τα λοιπά ο υπουργός αναφέρθηκε στα έργα του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε το 2015 να απορροφήσει σύνολο 5 δισ. ευρώ έργων με ποσοστό απορροφητικότητάς  98%. 

Απαντώντας ο Νίκος Δένδιας, είπε επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε τους επενδυτές, καθώς ενώ τους καθησύχασε ότι θα διαμορφώσει ένα καλύτερο πλαίσιο για το ΕΣΠΑ στην πράξη δεν έκανε τίποτα. Ακόμα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, λέγοντας πως για τη ΝΔ, είχε ενδιαφέρον να βλέπει εκείνους που κάποτε κατηγορούσαν τους συναδέλφους τους ως «γερμανοτσολιάδες», να εισηγούνται τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων σε funds.