Δομική αντιπολίτευση είναι το σύνθημα που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ακόμη την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος επί προεδρίας του. 

Ήδη από χθες στη ΝΔ ξεκίνησαν να συστήνονται δυο επιτροπές βουλευτών και στελεχών που στόχο έχουν να διαμορφώσουν την στάση του κόμματος στο ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν οι αρμόδιοι τομεάρχες που θα σηκώσουν το βάρος στην βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την σύσταση δυο ομάδων εργασίας με αποκλειστική αρμοδιότητα τα δυο αυτά κρίσιμα ζητήματα.

Η ομάδα του ασφαλιστικού έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της και την επόμενη εβδομάδας η ΝΔ θα έχει έτοιμη την δική της πρόταση. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί. Η πρόταση που διαμορφώνεται αυτές τις ώρες θα περιλαμβάνει ισοδύναμα μέτρα και, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, θα περιλαμβάνει νέες δεξαμενές τροφοδότησης του ασφαλιστικού αλλά και διαφορετικό ύψος καταβολής εισφορών συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων. 

Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την ενοποίηση ανομοιογενών ταμείων και αναμένεται να προτείνει ενοποίηση μεν αλλά ομογενών επαγγελμάτων. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newpost οι θέσεις της ΝΔ θα δημοσιοποιηθούν ίσως και με συνέντευξη τύπου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σε δεύτερο επίπεδο η αξιωματική αντιπολίτευση θα προχωρήσει σε πρόταση για την φορολόγηση των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών που επίσης θα καταψηφίσει. Ο βασικός άξονας είναι η μείωση της φορολογίας ωστόσο η πρόταση θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες από την ηγεσία της ΝΔ αναφέρουν στο newpost οτι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους αγρότες αλλά και με το σύνολο των σωματείων των ελεύθερων επαγγελματιών. Και για τα δυο αυτά θέματα η ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη θα γίνεται από τους αρμόδιους τομεάρχες σε «καθημερινή βάση» δηλώνουν συνεργάτες του προέδρου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε στενή συνεργασία με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος και του ζήτησε άμεσες απαντήσεις σε όλες τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και κυρίως υπουργών ενώ αναμένεται να υπάρξει εντολή προς τους τομεάρχες του κόμματος να βρίσκονται σε μέσα ενημέρωσης και να ασκούν αντιπολίτευση και όχι μικροπολιτική.