current views are: 7

15 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση17:46

Το βίντεο της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε σήμερα η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γαλλικό δίκτυο Canal+.

Δημοσίευση 17:46’

Δημοσιεύτηκε σήμερα η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γαλλικό δίκτυο Canal+.

Δημοσιεύτηκε σήμερα η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γαλλικό δίκτυο Canal+.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής, γιατί υπάρχει νωπή και σαφής λαϊκή εντολή, ενώ εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την διεθνή κατάσταση. Ωστόσο, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της κυβέρνησης και της Ελλάδας.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πρώτη αξιολόγηση και το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» τονίζει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει ότι «όσοι επιμένουν ότι η Ελλάδα δεν προχωράει, είτε το κάνουν εσκεμμένα διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει, είτε δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα».


 

Αναφερόμενος στην διεθνή κατάσταση ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «πέρα από την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζουμε την προσφυγική κρίση αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούν ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε κινδύνους, δημιουργείται γόνιμο έδαφος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, αντιλήψεις που θα καταστρέψουν την Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι «είναι ώρα για πλατιά ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για αλλαγή πορείας».

Για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μαραθώνιο νομοθετικών παρεμβάσεων, από τον Ιούλιο έως σήμερα. Έχει εφαρμόσει, υλοποιήσει και ψηφίσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί τα 4 προηγούμενα χρόνια, με βασικό πρόσημο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.


σχετικα αρθρα