Ο άλλος παίκτης του πολιτικού σκηνικού ο Σταύρος Θεοδωράκης με το Ποτάμι δείχνει πως δεν ανησυχεί από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ .

Χαρακτήρισε το κόμμα του Ντελικατέσεν μεταρρυθμίσεων και καλωσόρισε τη ΝΔ σε αυτό το χώρο. Το κλίμα στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ακόμη εντελώς διαφορετικό απ´ ότι προσπαθεί ο ίδιος να παρουσιάσει.

Υπάρχουν τρία στρατόπεδα τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στο κόμμα. Το πρώτο στρατόπεδο βλέπει με καλό μάτι μια ενδεχόμενη συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, το δεύτερο θα ήθελε το Ποτάμι να συμμετάσχει στο διάλογο για την κεντροαριστερά και να τα βρει με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις άλλες κινήσεις για να φτιαχτεί επιτέλους ένα μεγάλο κόμμα σε αυτό το χώρο, και το τρίτο στρατόπεδο που βρίσκεται στο πλευρό του αρχηγού θα επιθυμούσε την συνέχιση της αυτόνομης πορείας του Ποταμιού.

Στο τέλος Φεβρουαρίου θα γίνει το συνέδριο του Ποταμιού και ο κύριος Θεοδωράκης θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του και τις πολιτικές του. Εκεί πάντως δεν αποκλείεται να εμφανιστεί αντίπαλος κάτι που σημαίνει πως αμφισβητείται η παντοκρατορία Θεοδωράκη στο Ποτάμι. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα είναι ένα ήρεμο συνέδριο για τον κύριο Θεοδωράκη και μπορεί να σημαδευτεί και από αποχωρήσεις στελεχών προς άλλους πολιτικούς προορισμούς.