"Επειδή μιλάμε για Παιδεία, απέναντι στον κανιβαλισμό, τις λοιδωρίες και τις ύβρεις, απαντώ: Εντατικό πρόγραμμα ασκήσεων σιωπής.

Με αυτή τη δηκτική δήλωση στο newpost απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στην επίθεση που δέχτηκε κυρίως από τους συντρόφους του με αφορμή ένα άρθρο του στην ΑΥΓΗ και όσα του καταλόγισαν αναφορικά με πρόταση του να μπουν δίδακτρα 600 ευρώ το χρόνο στα δημόσια σχολεία. 

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του κειμένου μέσω twitter και facebook οι σύντροφοί του άρχισαν να τον χτυπούν τονίζοντας πως η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν δημόσια παιδεία παραμένει. Όμως αλήθεια τι έγραψε ο βουλευτής; Αυτό που ήδη συμβαίνει, δηλαδή ότι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων συγκεντρώνουν οικειοθελώς χρήματα για να καλύψουν σειρά αναγκών του σχολείου, είτε πρόκειται για κτηριακές εργασίες. είτε για εκδρομές, είτε για εκδηλώσεις, όπως μας αποσαφήνισε ο βουλευτής.

Ωστόσο παρά την προσπάθεια που έκανε ο κ. Τριανατφυλλίδης δεν βρήκε ευήκοα ώτα αφού οι συνάδελφοι του επέμειναν στο μεγαλοπρεπές άδειασμα  μέχρι και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει πως πρόκειται για προσωπικές δηλώσεις του βουλευτού. 

Συνεργάτες του βουλευτού σημείωναν στο newpost πως αντιμετώπισε μια ανθρωποφαγία άνευ προηγουμένου επειδή περιέγραψε κάτι που λαμβάνει χώρα επί σειρά ετών σε όλα τα σχολεία μηδενός εξαιρουμένου.

Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής από τους συναδέλφους τους, δημιουργείται η απορία γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη κριτική απέναντι στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τον Γιώργο Κατρούγκαλο που φαίνεται να αποδέχεται πλήρως το σχέδιο της τρόικας για την ισοπέδωση των πάντων, άλλωστε το θέμα του άρθρου του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη συνέπεσε με την ενημέρωση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό η οποία υπενθυμίζουμε ότι διεξήχθη σε απολύτως ήρεμο κλίμα.