Επιχείρηση αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Η αποδόμηση θα ξεκινά από τον «πρωινό καφέ» στη λεωφόρο Συγγρού στον οποίο θα συμμετέχει σύσσωμο το επικοινωνιακό επιτελείο αλλά και ένας εκ των τομεαρχών κάθε φορά ανάλογα με την επικαιρότητα .

Ο τρόπος που θα κινηθεί το επιτελείο της Συγγρού θα κινείται στο μότο «τίποτα δεν μένει αναπάντητο». Αυτό σημαίνει ότι καμία κίνηση του πρωθυπουργού δεν θα μένει ασχολίαστη από την ΝΔ, ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το βάρος της απάντησης θα παίρνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει επιλέξει οι απαντήσεις του να είναι πάντα  on camera. Επιπλέον στον πρόεδρο της ΝΔ έχει ήδη προταθεί η συχνή αντιπαράθεση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο καθώς εκεί θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα κυρίως στα θέματα της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης.

Βασική στρατηγική της ΝΔ στην επιχείρηση αποδόμησης του πρωθυπουργού θα είναι η συνεχής υπενθύμιση και αναφορά σε παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου και των υπουργών του ώστε να καταστεί απολύτως σαφές στους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας υφάρπαξαν με ψεύτικα λόγια και νούμερα την ψήφο του ελληνικού λαού , τάζοντας ουσιαστικά τα πάντα στους πάντες .

Τις αμέσως επόμενες ημέρες , όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newpost, θα δούμε όλα τα στελέχη της ΝΔ να κάνουν αναφορές σε δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αλλά και το σύνολο του ασφαλιστικού με ιδιαίτερη έμφαση στις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Ακολουθούν όλες οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την φορολογία τόσο των αγροτών όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι σε αυτούς τους δύο κλάδους ο κ. Τσίπρας έχει φερθεί ιδιαιτέρως υποκριτικά αφού προεκλογικά μιλούσε για δίκαιη φορολόγηση και για μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντά σε μια προς μια τις προσωπικές επιθέσεις που αφορούν στον ίδιο, το όνομά του και την πολιτική του πορεία καταδεικνύοντας έτσι ότι η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων από τον πρωθυπουργό τον οδηγεί στην μικροπολιτική και το πολιτικό «κουτσομπολιό» που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες απλά ευχαριστεί τα αυτιά όσων επιθυμούν τον λαϊκισμό.