Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΟΑ στο ΣΕΦ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. 

«Οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά» που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη, προσθέτοντας ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και επισημαίνοντας ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

«Στον πόλεμο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλλημα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για κατακτήσεις και δικαιώματα «για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια».

Συνέχισε λέγοντας ότι βάσει των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών και υπενθύμισε ότι «ζωή με δικαιώματα απολάμβαναν οι εργαζόμενοι εκεί που τα κλειδιά της οικονομίας τα είχε η εργατική - λαϊκή εξουσία, στις χώρες δηλαδή που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και μάλιστα τον προηγούμενο αιώνα».

«Το ΚΚΕ επιμένει κόντρα στις σειρήνες της υποταγής να μιλά για την πραγματική ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σ' αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα να παλεύει και να ‘χει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την αναγκαιότητα καθημερινής ιδεολογικής και πολιτικής δουλειάς των κομμουνιστών, προκειμένου να απαντηθούν σειρά ερωτημάτων από τα ζητήματα του σοσιαλισμού και των αιτιών ανατροπής του ως το που οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος εξέλιξης της κοινωνίας με το σύστημα αυτό να μην είναι ούτε αιώνιο, ούτε παντοδύναμο.

Επισημαίνοντας ότι το κράτος και οι θεσμοί του δεν είναι «ουδέτερο πεδίο», που αναλόγως της κυβέρνησης λειτουργεί υπέρ η κατά του λαού, αλλά έχει ως μοναδικό σκοπό και αποστολή την εξασφάλιση της εξουσίας των εκμεταλλευτών, χρησιμοποιώντας προς τούτο, κατά περίσταση, πότε το μαστίγιο και πότε το καρότο και τονίζοντας ότι «την πραγματική εξουσία την έχει η τάξη που έχει την εξουσία και η κάθε κυβέρνηση όπως κι αν αυτή ονομαστεί είναι τελικά όργανό της» πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα σήμερα μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς, περισσότεροι πλέον μπορούν να κατανοήσουν την στάση του κόμματος μας απέναντι στις αστικές κυβερνήσεις διαχείρισης».