του Πάνου Ρασσιά

Τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο συνάντησε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή οι νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταρχήν να σου ευχηθώ καλή επιτυχία. Αναλαμβάνεις την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το λαό, για τον τόπο, για την Ευρώπη. Αλλά είμαι βέβαιος - και στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά - η θητεία σου ως αρχηγού αυτής της μεγάλης παράταξης να στεφθεί από επιτυχία. Και δεν χρειάζεται να σου πω ότι, σε αυτήν την καινούρια περίοδο που εγκαινιάζεις», ανέφερε ο κ Αβραμόπουλος on camera κατά τη συνάντηση τονίζοντας πως θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις. «Το κάνω εξάλλου, ως εκ της θέσεώς μου απέναντι στον τόπο, γιατί πάντα η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είναι και οι πολιτικές μου ρίζες» ανέφερε ο επίτροπος.

«Χαίρομαι που σε συναντώ με την καινούργια μου ιδιότητα και χαίρομαι που συναντιόμαστε τόσο σύντομα, εξάλλου έχω και προσωπικό ενδιαφέρον για το προσφυγικό. Είχαμε γίνει τον τελευταίο καιρό κοινωνοί συγκεκριμένων φημών για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν κάποιοι τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Αβραμόπουλο στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν από τη συνάντηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε ότι προσβλέπει σε εξαιρετική συνεργασία με τον επίτροπο και όχι μόνο ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής τους σχέσης.

Όσο και να ακούγεται ενδεχομένως παράδοξο- κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή ατζέντα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, γιατί η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε, ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι υπό πίεση.

Τόνισε ακόμη πως η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες υπογραμμίζοντας όμως πως παρά την πίεση που δέχεται και αυτή η χώρα με 2.000.000 πρόσφυγες στο έδαφος της, χάριν στο action plan που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της, διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό.

«Ότι θα αναλάβει το μέρος των ευθυνών που της αναλογούν και θα σταματήσουν οι ροές προς την Ευρώπη. Αλλά το ζήτημα δεν σταματά εκεί. Έχει να κάνει και με την ευρύτερη γεωπολιτική αστάθεια, η οποία δυστυχώς όλο εντείνεται» επισήμανε ο κ.Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως «η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ένα συγκεκριμένο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο με τις δυνατότητές της, βγαίνοντας από την εσωστρέφειά της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τι σημαίνει αυτή η χώρα για την ευρύτερη περιοχή».