current views are: 3

18 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση08:54

Κουτσούμπας: Στο όνομα της βιωσιμότητας αντιασφαλιστικά μέτρα

Κατά των κυβερνητικών επιλογών σε όλα τα επίπεδα εμφανίστηκε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Δημοσίευση 08:54’

Κατά των κυβερνητικών επιλογών σε όλα τα επίπεδα εμφανίστηκε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Κατά των κυβερνητικών επιλογών σε όλα τα επίπεδα εμφανίστηκε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Όπως είπε το ΚΚΕ δεν συναινεί στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στη συμβολή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, είπε ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται να φέρει εκλογικό νόμο, που δεν θα είναι απλή αναλογική, αλλά θα έχει μια αναλογικότητα με διατήρηση μικρότερου μπόνους, ενώ θα προβλέπει και κατάτμηση εκλογικών περιφερειών, τονίζοντας: «Το ΚΚΕ δεν συναινεί, έχουμε καθαρή θέση για απλή αναλογική».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ως «κρίκο» για την εν εξελίξει, όπως εκτίμησε, αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού την εκλογή του κ. Κ. Μητσοτάκη ως προέδρου της ΝΔ και πρόσθεσε ότι αυτή θα έχει επιπτώσεις στο Ποτάμι, σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ, στην ‘Ενωση Κεντρώων και στους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Υποστήριξε ότι πάει να δημιουργηθεί ένας κάλπικος, τεχνητός διπολισμός με συνονθύλευμα προσώπων, τάσεων και προγραμμάτων, αλλά με ενιαία στρατηγική στην κατεύθυνση υπεράσπισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλιστικού κράτους και των συμμαχιών στις οποίες συμμετέχει η χώρα.

Στον ένα πυλώνα του διπολισμού αυτού, τον σοσιαλδημοκρατικό, τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ και στον άλλο την ΝΔ με τον πόλο να συσπειρώνει κλασικές νεοφιλελεύθερες και κεντροδεξιές δυνάμεις. Ανέφερε ότι, ταυτόχρονα, επιχειρείται και η διαμόρφωση ενός οπορτουνιστικού και πολιτικά τυχοδιωκτικού αναχώματος που θα εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του “μικρότερου κακού”, διότι αυτή η λογική οδηγεί στο χειρότερο αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, αφού αποσαφήνισε, ακόμα μια φορά, ότι αυτό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, αλλά ένα ολόκληρο πλέγμα (περιθαλψη, υγεία, πρόληψη, εργασιακές συνθήκες) για το οποίο ο άνθρωπος πρέπει να είναι εξασφαλισμένος, επισήμανε ότι το μόνιμο επιχείρημα για τα αντιασφαλιστικά μέτρα “είναι η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού”.

Υπογράμμισε ότι οι μόνοι που δεν φταίνει για το Ασφαλιστικό είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν όλη τους την ζωή και έκανε λόγο για αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια. «Να τα πάρουν από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

 


σχετικα αρθρα