Η χώρα θα χρειαστεί να πιει «το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να βελτιωθούν και να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες.

Μιλώντας εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναγνώρισε ότι το ασφαλιστικό είναι ότι το δυσκολότερο τμήμα της συμφωνίας για τους αγρότες, καθώς αυξάνονται οι εισφορές, από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του, στα 1.540 ευρώ σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.

Επίσης χαρακτήρισε πολύ βασικό το στοιχείο της τετραετούς προσαρμογής δεδομένου, όπως είπε, σε μια περίοδο ανάκαμψης, όπως αυτή που αναμένεται, οι επιπτώσεις θα είναι πιο ήπιες.

Για το φορολογικό ωστόσο ανέφερε ότι η επιβάρυνση θα είναι πολύ μικρότερη υπολογίζοντας ότι από τα 220 εκατομμύρια θα φθάσουν στα  240-250 εκατομμύρια. 

Τέλος, και ενώ ο αγροτικός κόσμος σχεδιάζει σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, ο υπουργός κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στο υπουργείο και να συζητήσουν όποια στιγμή το επιθυμούν.