Δυνατά ''όχι'' στην ποινικοποίηση της εργασίας' μέσω του νέου ασφαλιστικού, ''όχι'' σε καινούριες απολύσεις και όχι στην συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι θεωρεί ότι το κίνημα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές και για την ανάληψη εξουσίας.
 
Ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε, καταρχήν, ότι έχει ''μια διαχρονικά πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι  πάρα πολύ περήφανος που οι ψηφοφόροι άκουσαν την επιλογή του και ψήφισαν Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο. 
 
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε, επίσης, την βασική διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ: 
'Η ΝΔ δεν είναι αντιμνημονιακή. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ συχνά ακούω από τον λαό να λέει : Είστε όλοι το ίδιο. Όχι. είμαστε πολύ διαφορετικοί.Δεν θα μπούμε στη βουλή χωρίς θέσεις. Εμείς θα πούμε τι θα κάναμε αν δεν είχε πέσει η κυβέρνησή μας, ποια είναι η διαφορά μας και τρίτον θα πούμε με την καταστροφή που έφεραν Τσίπρας και Καμμένος τι θα κάναμε.
Την ίδια στιγμή, ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ αντιτάχθηκε σε μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που όπως είπε, ''θα ποινικοποιεί την εργασία''.
Δεν μπορούμε να έχουμε μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα ποινικοποιεί την εργασία. Όσο πιο πολλά κέρδη έχει ο ελεύθερος επαγγελματίας τόσο περισσότερα του παίρνουν. Αυτό το ασφαλιστικό δεν μπορεί να έχει μέλλον. Το πιθανότερο είναι να μεγαλώσει η μαύρη εργασία. Δεν μπορείς να τον κυνηγάς αυτόν που εργάζεται.
Σε σχέση με την υπέρμετρη φορολογία τόνισε:
Εμείς είμαστε κατά των φόρων. Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στην Βουλή. Παραλάβαμε 35% φόρο στις επιχειρήσεις, τον πήγαμε 25%, τον έκαναν 29%. Το 23% στην εστίαση, τον πήγαμε στο 13%, τον έκαναν ξανά 23%. Το 100% στην εισφορά αλληλεγγύης, τον πήγαμε -30%.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την σφοδρή του αντίθεση στην συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:
 
Δεν θα συνεχίσουμε αυτή την συμφωνία, το έχουμε πει ότι είναι λάθος αυτή η συμφωνία. θα επαναδιαπραγματευτούμε. Το μνημόνιο αυτό του Τσίπρα και του Καμμένου αντήλλαξε τις μεταρρυθμίσεις με αύξηση φόρων.Εμείς θέλουμε μείωση των κρατικών δαπανών και μείωση φόρων.
'Όπως, όμως, συμπλήρωσε για αυτό δεν χρειάζονται απολύσεις:
 
Το έχουμε πει 100 φορές, δεν χρειάζονται: Έχουμε φτάσει σε αριθμό δημοσίων υπαλλήλων κάτω του μέσου όρου του ΕΕ. Δεν είναι όμως ο αριθμός το ζήτημα. Το θέμα είναι να υπάρχει αξιοκρατία, αξιολόγηση, αποδοτικότητα, εργατικότητα. Τώρα πρέπει να το κάνουμε. Ο Κυριάκος αυτό θα το κάνει. Αν δεν φύγει το ''δικός μας είναι αυτός'', δεν έχει σωτηρία ο τόπος.
Σε σχέση με την σκληρή αντιπολιτευτική τακτική στην οποία έχουν ξεκινήσει να αναφέρονται στελέχη της ΝΔ εκτίμησε ότι ''η φράση σκληρό ροκ δεν μου αρέσει, είμαι υπέρ του να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν πρόκειται να γίνουμε ούτε ανεύθυνοι ούτε λαϊκιστές. Εμείς για ό,τι λέμε θα καταθέσουμε πρόταση. Αυτή θα είναι η διαφορά μας''. 
 
Την ίδια στιγμή έκανε επίθεση τόσο στον Β. Λεβέντη, όσο και στον Πάνο Καμμένο:
 
Στον κ. Λεβέντη θύμισα το παρελθόν του στην τηλεόραση, όταν έκανε επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη. Καλό είναι να μην το παίζει κανένας τιμητής. 
Σε σχέση, δε, με τον κ. Καμμένο τόνισε:
Τι κριτική να κάνω στον κ. Καμμένο; Είχε πει ότι δεν θα συνεργαστώ ούτε πεθαμένος σε όποιον ψηφίσει μνημόνιο, ΄ότι πάνω από το πτώμα του θα περνούσε η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. 
Τέλος ο κ. Γεωργιάδης από τον αέρα του ΣΚΑΙ επισήμανε ότι η ΝΔ είναι πάντα έτοιμη είναι για εκλογές όποτε και αν γίνουν, υπογραμμίζοντας ότι ''η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας. Αυτό που τώρα προέχει για το κίνημα είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση, η παρουσίαση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος. Ο σκοπός μας είναι να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη''.