«Το ασφαλιστικό δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τα κόμματα, ούτε από τους πολίτες», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά τονίζει πως «η πολιτική της Κυβέρνησης έφερε τον λογαριασμό 1,8 δισ. ευρώ στους πολίτες και προκάλεσε τη συζήτηση για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό» και προσθέτει:

Το Κυβερνητικό Σχέδιο εντείνει τα προβλήματα, αποδομεί το σύστημα, δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής και οδηγεί σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις. Για αυτό δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία και τα κόμματα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «ούτε οι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και του ΔΝΤ αποτελούν λύση», καθώς οδηγούν όπως ανέφερε «με άλλες μεθόδους σε δραματική μείωση των συντάξεων».

«Η κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τα ψέματα και τις ιδεοληψίες της και να επεξεργαστεί βιώσιμη και δίκαιη λύση που προϋποθέτει επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη» σημειώνει η κ. Γεννηματά και προσθέτει:

Εμείς έχουμε καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις, αντίστοιχες έχουν διατυπωθεί και από τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

«Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν πρέπει να ξαναζήσει το πολιτικό και κοινωνικό ψυχόδραμα του καλοκαιριού του 2015 και να οδηγηθούμε σε επικίνδυνα αδιέξοδα που και πάλι θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός» τονίζει και καταλήγει:

Το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί.