του Ιωάννη Μαρτέλλου

Σε τροχιά ανασύνταξης βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με τον πρόεδρό της να συμπληρώνει σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ όσον αφορά την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρεί με σταθερά βήματα, έχοντας και ως στρατηγικό σχέδιο την διεύρυνση του κόμματος προς το κέντρο, με την ενσωμάτωση στελεχών από το Ποτάμι, φιλελεύθερα σχήματα, αλλά και το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, στην αναδιοργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι επαφές που έχει είναι συνεχείς και σήμερα ήταν ιδιαίτερα σημειολογικές οι κινήσεις του να ορίσει δυο αντιπροέδρους, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Αδωνι Γεωργιάδη σε μια λογική ισορροπιών, δηλαδή από τη μια να εκφράσει το φιλελεύθερο κεντροδεξιό τμήμα και από την άλλη την δεξιά τάση.

Στο θέμα των αντιπροέδρων, αρχικά ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ήταν της άποψης πως έπρεπε να τους ανακοινώσει τώρα, αλλά την περίοδο του συνεδρίου, αλλά αυτό άλλαξε και κάποια στιγμή συζήτησε ακόμα και να αυξηθούν οι θέσεις και αντί για δυο να οριστούν τρεις.

Κεντρικό ρόλο θα έχουν στο κόμμα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που θα αναλάβει να οργανώσει το συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει αρχές Απριλίου, ενώ ο Κ. Χατζηδάκης θα είναι υπεύθυνος για τη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος, ενώ ο πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης θα είναι ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος.

Στο νέο οργανόγραμμα της Ν.Δ. ρόλο θα έχουν, εκτός από τους Μάκη Βορίδη, βουλευτές όπως: Χρήστος Δήμας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κ.α. Επίσης, στη στενή ομάδα θα είναι και ο Χρήστος Σταϊκούρας που θα είναι επικεφαλής του τομέα Οικονομικών, ενώ θα συμμετέχει και στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο. Μένει να φανεί εάν θα αξιοποιήσει και καθαρούς εκπροσώπους των καραμανλικών, όπως π.χ. τον βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα.