Στις τοποθετήσεις συγγενών του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσωνα Σχινά σε γραφεία υπουργών, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου με παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κ. Σβίγκου επεσήμανε πως «υπάρχει ειδικός νόμος από το 1991 με βάση τον οποίο τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των  υπουργών και των υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι» και προσθέτει:

Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις, προσλαμβάνονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με τη θητεία του υπουργού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αποφασίσει ο υπουργός.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για διορισμούς στο δημόσιο, αλλά για προσωρινές θέσεις όπου όλοι οι υπουργοί, από την ψήφιση αυτού του νόμου, διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους».

«Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Σβίγκου και επεσήμανε πως κατά τη διακυβέρνηση του κόμματος μειώθηκε κατά 25% ο αριθμός  των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων που δικαιούνται τα υπουργεία.

«Το ότι η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να αναβαθμιστεί, και θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της, είναι δεδομένο. Το νέο σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή από τον υπουργό κ. Βερναρδάκη πρόκειται να το διασφαλίσει αυτό» επεσήμανε.