Επίθεση στα μέσα ενημέρωσης για χυδαίους όρους με τους οποίους αντιμετωπίζουν το ζήτημα των διορισμών μελών της οικογένειας του γραμματέα νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου

Όπως μας διευκρίνισε δεν πρόκειται για διορισμούς στο δημόσιο αλλά για πολιτικές θέσεις που παύουν να ισχύουν με τη λήξη της Κυβερνητικής θητείας. Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρόκειται για τη χρήση του νόμου του 1991, βάση του οποίου τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των  υπουργών και των υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι.  

"Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις, προσλαμβάνονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με τη θητεία του υπουργού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αποφασίσει ο υπουργός" σημείωσε και μας συμπλήρωσε πως ορισμένα μέσα έχουν ως μοναδικό στόχο να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.  

Πάντως η νέα υπόθεση που αφορά σε τοποθέτηση οικογενειακού μέλους κομματικού στελέχους στην κρατική μηχανή έχει προκαλέσει δυσφορία τόσο σε στελέχη όσο και σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μοιραία τους οδηγεί σε συνειρμούς του παρελθόντος, όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν τα δικά τους παιδιά. Με τα δύσκολα να είναι ακόμα μπροστά η ιστορία με τους διορισμούς προκαλεί ρήγμα ανάμεσα στην κοινωνία και την Κυβέρνηση το οποίο δύσκολα θα κλείσει.    

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί η σωστή τοποθέτηση της κ. Σβίγκου, στον ΣΚΑΪ και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ότι δόθηκε μεγάλη έκταση από τα κανάλια για τους συγγενείς του γραμματέα ενώ αντιθέτως τα μέσα ενημέρωσης δεν θα διέθεταν ούτε ένα πεντάλεπτο για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΟΝΝΕΔ για να παρουσιαστούν οι θέσεις τους.