current views are: 10

19 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση07:39

Πρόκληση: Βαφτίζουν τα κομματικά ρουσφέτια… αντιστασιακά – Τι υποσχόταν ο Τσίπρας πέρυσι

Στους ίδιους υψηλούς τόνους εξακολουθεί ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπίζεται τους διορισμούς των συγγενών του σε δημόσιες θέσεις. 

Δημοσίευση 07:39’

Στους ίδιους υψηλούς τόνους εξακολουθεί ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπίζεται τους διορισμούς των συγγενών του σε δημόσιες θέσεις. 

Στους ίδιους υψηλούς τόνους εξακολουθεί ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπίζεται τους διορισμούς των συγγενών του σε δημόσιες θέσεις. 
 
Μετά τις επιεικώς προκλητικές δηλώσεις περί αντιστασιακών προγόνων και αναγνώριση της προσφοράς τους με αντάλλαγμα τους διορισμούς, επανέρχεται με νέα δήλωση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 
 
Αναφέρει ως επιχειρήματα πως οι διορισμοί δεν είναι μόνιμοι, λήγουν μαζί με τη θητεία της κυβέρνησης, και πως για αυτόν τον λόγο δεν αποτελούν «ρουσφέτι». 
 
Δεν επαναλαμβάνει το βιογραφικό των προγόνων του ωστόσο επιχειρηματολογεί λέγοντας: «Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους εκλεκτοί στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης».
 
Στα ΜΜΕ και τη διαπλοκή τα ρίχνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε πως «πρόκειται για «συστηματική προπαγάνδα για να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στο δυνατό του σημείο»ενώ επέρριψε ευθύνες στους ιδιοκτήτες των μεγαλοκαναλιών.
 
«Οι αναφορές στα δημοσιεύματα αναφορικά με το γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, (Ιάσονα Σχινά- Παπαδόπουλο), αφορούν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα εκεί που δεν υπάρχει» σημείωσε.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται για μόνιμους διορισμούς. Η θητεία των μετακλητών υπαλλήλων και του επιστημονικού προσωπικού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη θητεία του υπουργού είπε ενώ αναρωτήθηκε «υπάρχει αναγκαιότητα πολιτικού προσωπικού για να ενημερώνει τον υπουργό και για τη χάραξη της πολιτικής;»
 
Επίθεση στα μέσα ενημέρωσης για χυδαίους όρους με τους οποίους αντιμετωπίζουν το ζήτημα των διορισμών μελών της οικογένειας του γραμματέα νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε και η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου. 
 
Όπως είπε στο newpost.gr δεν πρόκειται για διορισμούς στο δημόσιο αλλά για πολιτικές θέσεις που παύουν να ισχύουν με τη λήξη της Κυβερνητικής θητείας. «Ορισμένα μέσα έχουν ως μοναδικό στόχο να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. 
 

Τσίπρας τότε και τώρα για μετακλητούς υπαλλήλους: Θα βάλουμε τέλος στην ασυδοσία και τη σπατάλη 

Η μείωση των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων, από τα γραφεία των υπουργών αποτελούσε στοίχημα τον περασμένο Γενάρη για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Δια στόματος του ίδιου του προέδρου τότε του κόμματος και νυν πρωθυπουργού θα έμπαινε τέλος στο «πάρτι» όπως το χαρακτήριζε με τους διορισμούς. 
 
Έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας: 
 
03/01/2015  στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο
 
«Αποσυμφορούμε το δημόσιο τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προωθούμε τη στελέχωση των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων». 
 
19/01/2015 Συνέντευξη στη Μαρία Χούκλη στον ΑΝΤ1
 
«Εμείς θα εμπιστευθούμε τη Δημόσια Διοίκηση, θα εμπιστευθούμε τους δημόσιους λειτουργούς και θα σταματήσουμε αυτό το πάρτι, αυτή την ασυδοσία, αυτή τη σπατάλη, όχι κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση, κάθε φορά που αλλάζει ένας Υπουργός να θέλει και 80 υπαλλήλους μαζί του μετακλητούς που να τους βάζει σε κρίσιμη θέση στο Υπουργείο.
Εμείς λοιπόν θέλουμε να εμπιστευθούμε τους δημόσιους λειτουργούς με κριτήριο την εντιμότητά τους και την ικανότητά τους. Όχι με τις ιδέες τους, τις απόψεις τους κι αυτό θα είναι μια επαναστατική τομή στη Δημόσια Διοίκηση».
 
Αυτά τότε… 

σχετικα αρθρα