Με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως δήλωσε μετά την συνάντησή τους ο αρχηγός της ΝΔ:

Έχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου και εξαιρετική εκτίμηση, όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά στο πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

 Επιπλέον, έκανε λόγο για τα προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας και το κοινωνικό έργο των μητροπολιτών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο διαπίστωσε, όπως είπε, στις περιοδείες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Στον πολιτικό λόγο της ΝΔ η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση και προσβλέπω σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ουσιαστική, διότι, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που του έβαλαν στους ώμους του οι Έλληνες ψηφοφόροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο:

Όπως ξέρετε, η Εκκλησία έχει δύο στόχους: ο πρώτος είναι να στηρίξει τον άνθρωπο, να τον βοηθήσει να καταλάβει τον προορισμό του, την πορεία του να σταθεί στα πόδια του στις δύσκολες ώρες και ο δεύτερος είναι όταν ο άνθρωπος έχει πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται πείνα είτε ανασφάλεια να σταθεί πλάι του.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «σε αυτούς τους δύο στόχους, τους δύο άξονες, περιστρέφεται όλη η διδασκαλία του Χριστού και συμπίπτει τώρα ο σκοπός να είναι ο ίδιος, λίγο όμως πιο βαθιά εκτιμώμενος, ότι και η Πολιτεία και η Εκκλησία θέλουν να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο».

Επισήμανε, επίσης, ότι «εκεί συναντώνται και συζητήσαμε διάφορα θέματα περιπτώσεις, ανάγκες, προοπτικές, και θα ήθελα έπειτα από αυτή τη συζήτηση να ευχηθώ στον νέο πρόεδρο της ΝΔ, από την καινούργια θέση που έχει, σε συνεργασία με όλο τον πολιτικό κόσμο, όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προχωρήσουμε για αυτόν τον άνθρωπο, και αυτόν που υποφέρει από πλευράς πείνας και δυσκολίας και αυτόν που δεν μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις του, στον εαυτό του, αλλά ζητεί κάπου να ακουμπήσει».