Την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προχωρήσει ''σε μια ατελέσφορη πολιτική με τους 153 βουλευτές του'' εξέφρασε σήμερα στο Βήμα Fm ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
 
Όπως τόνισε:
Θα 'λεγα πως η εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας είναι μία ευκαιρία, έτσι ώστε έμπρακτα η Νέα Δημοκρατία να δείξει ότι μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και ότι είναι η ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και εάν η ΝΔ θα συναινέσει, ανέφερε: « ...Αν θέλουμε να συζητούμε με βάση τα κείμενα, ο προϋπολογισμός, τον οποίο έφερε η κυβέρνηση και ψήφισε, μιλάει για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό της τάξεως των 1,8 δισ. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Τσίπρας φέρνει τέτοιου είδους ρυθμίσεις στη Βουλή και φέρνει τον προϋπολογισμό που λέει αυτά τα πράγματα, την ίδια στιγμή καλεί εμάς να πούμε να μην μειωθούν οι συντάξεις. Λέω εγώ λοιπόν, να αυξηθούν κιόλας, να διπλασιαστούν. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι όμως, πρέπει να έχουμε μπροστά μας την κατάσταση και τα συγκεκριμένα στοιχεία. Ποια είναι αυτά; Πως στο ασφαλιστικό η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω συγκεκριμένων χειρισμών της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά και πως στην οικονομία επίσης η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφημίσει το κοινωνικό της πρόσωπο με τις καθαρίστριες κτλ., την ίδια στιγμή έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν 200.000 παραπάνω άνεργοι και την ίδια στιγμή να 'χουμε 200.000 λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Να ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία και στο ασφαλιστικό, να σε ποια πολιτική θέλει να κάνει συνένοχη τη Νέα Δημοκρατία».

Συμπλήρωσε, δε, ο κ. Χατζηδάκης: «πληρώσαμε τα δικά μας λάθη, πήραμε δικά μας αυστηρά μέτρα, δεν είναι ώρα την ώρα που βλέπουμε μπροστά μας μια ατελέσφορη πολιτική να βάλουμε την υπογραφή μας και σ' αυτή την πολιτική. Έχει 153 βουλευτές ο κ. Τσίπρας, μπορεί λοιπόν να προχωρήσει».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον Άδωνι Γεωργιάδη και την επιλογή του ως αντιπροέδρου είπε πως «και οι δυο είμαστε συνυποψήφιοι στη Β' Αθηνών, και οι δυο έχουμε εκλεγεί από τον κόσμο που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία στη Β Αθηνών, παρότι έχουμε διαφορετικό στυλ. Εκείνος είναι πιο μαχητικός, αν θέλετε, εγώ είμαι πιο μετριοπαθής. Αυτά είναι θέματα πολιτικού dna».