current views are: 6

19 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση14:17

Νέες αιχμές Χρυσόγονου για τους μετακλητούς: «Να το διορθώσουν»

Την ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο ζήτημα των μετακλητών μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις προσλήψεις των συγγενών και φίλων του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στο Βήμα Fm.

Δημοσίευση 14:17’

Την ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο ζήτημα των μετακλητών μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις προσλήψεις των συγγενών και φίλων του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στο Βήμα Fm.

Την ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο ζήτημα των μετακλητών μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις προσλήψεις των συγγενών και φίλων του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος στο Βήμα Fm.

Όπως υπογράμμισε:

Έχουν γίνει σοβαρά λάθη στο ζήτημα αυτό και πρέπει να γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να καλλιεργηθεί σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης η εντύπωση ότι όλοι είμαστε ίδιοι και αυτό θα είναι καταστροφικό.

Ερωτηθείς αν εννοεί με τη φράση “διορθωτικές κινήσεις” απομακρύνσεις προσώπων που προκάλεσαν αντιδράσεις απάντησε:

“Όχι μόνο αυτό (σ.σ.: απομακρύνσεις προσώπων που προκάλεσαν αντιδράσεις), πρέπει να μπουν και κανόνες, ως προς τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται. Χρειάζεται κι άλλη μείωση, όχι μόνο για τους Υπουργούς και για τους βουλευτές.

Νομίζω ότι και για τους βουλευτές δύο μετακλητοί υπάλληλοι ανά βουλευτή είναι υπερβολή, ένας θα αρκούσε. Όπως θα ήταν ευκταίο να υπάρξει, με το νέο εκλογικό νόμο, και μείωση του αριθμού των βουλευτών. Είναι υπερβολική πολυτέλεια για την Ελλάδα με 11 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 300 βουλευτές, τη στιγμή που η Ολλανδία με 15 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 150″.

Αυτό είναι το δεύτερο ”χτύπημα” του Κώστα Χρυσόγονου σε ενέργειες που γίνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από πριν πέντε ημέρες στο newpost.gr είχε μιλήσει για ”αστοχίες στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό”.

Όπως είχε πει για παράδειγμα οι ρυθμίσεις για τους ελευθερους επαγγελματίες και τους αγρότες επιφέρουν απόλυτα αρνητικά αποτελέσματα στα έσοδα  καθώς ο υπερπολλαπλασιασμός των φόρων οδηγεί σε στάση πληρωμών.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης το ασφαλιστικό καθώς τόνισε ότι χωρίς αυτό δεν θα κλείσει η αξιολόγηση. 

‘Πρέπει να προχωρήσουμε σύντομα στη συζήτηση για το χρέος καθώς εάν δεν καταστεί βιώσιμο , τότε θα δικαιωθεί ο Βαρουφάκης που ζητούσε να βρούμε τρόπο να χρεωκοπήσουμε”  είχε δηλώσει.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η εκτίμηση του πως εάν δεν βρισκόμασταν σε αυτή τη γεωστρατηγική θέση, οι Ευρωπαίοι θα μας είχαν εξωθήσει σε αποχώρηση από την Ένωση.

 


σχετικα αρθρα