Πυρά κατά της αντιπολίτευσης για τη στάση της ως προς την τροπολογία  για το ΕΣΡ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής.

«Η αντιπολίτευση προκάλεσε την ονομαστική ψηφοφορία, αρνούμενη να παράσχει συναίνεση στον αριθμό των μελών του ΕΣΡ» σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

Προφασίζεται κατάχρηση εξουσίας για την κυβέρνηση, παρότι το μόνο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι ο αριθμός των αδειών που θα δοθούν.

«Εάν συναινέσει η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Η δήλωση του κ. Παππά:

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοσή της.

Δυστυχώς, η ΝΔ δεν συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι «η αγορά χωράει άπειρα κανάλια».

Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους.

Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με τον διαγωνισμό, παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνηση είναι ο αριθμός των αδειών.

Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω το εξής:

Εάν η ΝΔ συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εάν παρόλη την κίνηση καλής θέληση από μεριάς μας η ΝΔ δεν συναινέσει, είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς.