Για τις τοποθετήσεις συγγενών του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε γραφεία υπουργών τοποθετήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο».

Η κ. Σβίγκου επεσήμανε πως «δεν είναι αυτό το θέμα επί της ουσίας (σ.σ οι τοποθετήσεις) και πρόσθεσε:

θεωρώ ότι η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της, το βλέπουμε αυτό για μια ακόμη φορά. Παίζει τα ρέστα της και εν όψει της αδειοδότησης των καναλιών και ακριβώς επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί προγραμματικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μια πάγια και νομικά προβλεπόμενη διαδικασία, όπως είναι αυτή η οποία αναφέρεται στην τοποθέτηση των μετακλητών και των ειδικών συμβούλων των υπουργών για να δείξει ότι «είμαστε όλοι ίδιοι».

Η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός και οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το πελατειακό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους 51 μετακλητούς υπαλλήλους, ούτε κάναμε εμείς τα ρουσφέτια που έκανε ο κ. Γεωργιάδης, όταν ήταν υπουργός Υγείας, ο οποίος σκανδαλωδώς είχε διορίσει με βάση τα δικά του κριτήρια τους διοικητές νοσοκομείων. Και σίγουρα δεν είμαστε εμείς που είμαστε μπλεγμένοι στις λίστες φοροδιαφυγής, στις λίστες μαύρου χρήματος, αυτοί που πήραν τα δωράκια τους από τη SIEMENS κ.ο.κ. oπότε δεν μπορούν να φωνάζουν σαν κλέφτες για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση, όχι μόνο απ’ αυτά τα κόμματα, αλλά και από ναυαρχίδες του κίτρινου Τύπου».

Ανέφερε ότι ο πρώτος νόμος που είχε έλθει προς ψήφιση μαζί με εκείνον της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, ήταν εκείνος που μείωνε κατά 25% τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης επιχειρεί την περαιτέρω θωράκιση του Δημοσίου Τομέα από την κομματοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, «από ένα σύστημα το οποίο δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια», καθώς και την εξασφάλιση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα.

Ανέφερε, ότι η ΝΔ θα μπορούσε να απαντήσει τι θα κάνει σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό.

Σχετικά με την επίτευξη συναίνεσης, η κ. Σβίγκου είπε ότι η ΝΔ αφενός μεν «δεν κάνει καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της, δεν ντρέπεται για τα αποτελέσματα της πολιτικής της», αφετέρου δε «δεν έχει καταθέσει και δεν καταθέτει καμία πρόταση για τα ζητήματα σήμερα».

Συγκεκριμένα είπε ότι η ΝΔ δεν έχει καταθέσει προτάσεις ούτε για το Ασφαλιστικό, ούτε έχει τοποθετηθεί για την στάση των δανειστών, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και της διαδικασίας συζήτησης για το χρέος.