Για διαδικασία εκβιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης στο ζήτημα της ανασυγκρότησης του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, με δήλωσή του στο newpost

«Δεν θα γίνουμε συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στον εκβιασμό της κυβέρνησης» τονίζει ο κ. Λοβέρδος, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά να δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα των τηλεοπτικών συχνοτήτων, καθώς και να φέρει άμεσα την υπουργική απόφαση για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφήνει αιχμές για τις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι πλαφόν που βάζει στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είναι «παράνομο», έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή οδηγία και τονίζοντας ότι αυτό που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει «πολλές ΕΡΤ» που θα υπόκεινται σε κυβερνητική επιρροή. «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε καμία σύνθεση του ΕΣΡ εάν δεν υπάρχει καθαρό και διαφανές τοπίο. Εάν όμως επιμείνει η κυβέρνηση, τότε η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ΚΑΤΑ» ξεκαθάρισε.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε την πρόταση Βούτση και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρότασή της για τη συγκρότηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θέτοντας ως προϋπόθεση διαλόγου να έρθει στη Βουλή και να ελεγχθεί από τα κόμματα η νομοθετική ρύθμιση, όπως επίσης και να φέρει ο κ. Παππάς την αλληλογραφία της κυβέρνησης με την Κομισιόν για το θέμα.