Στην αυτόνομη πορεία του Ποταμιού επέμεινε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Ιάσωνα Φωτήλα και του Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ακούγονται πολλές προτάσεις, αλλά σημασία έχει τι λέει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τι θα πει το συνέδριο», ενώ τόνισε ότι «το ερώτημα είναι με ποια πολιτική θα πας και όχι με ποιο πρόσωπο θα πας».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, επαναστατικό πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης και αναφέρθηκε στο ζήτημα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. «Να το συζητήσουμε, να το κάνουμε», είπε.

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε πως οι προτάσεις που διατυπώνονται από πλευράς ΠΑΣΟΚ για σύμπραξη κομμάτων της κεντροαριστεράς είναι «διαδικαστικές και όχι πολιτικές προτάσεις. Είναι ελάτε να αισθανθούμε πολλοί» σχολίασε και δήλωσε πως δεν αλλάζει τίποτα εάν απλώς ενωθούν οι μηχανισμοί κάποιων κομμάτων.

Μιλώντας για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα φέρει στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η ΝΔ είναι συντηρητικό κόμμα. Ποια είναι η δική μας ομοιότητα με τη ΝΔ; Έχουμε μεγάλες διαφορές επί της πολιτικής».

Αντίθετα, όπως είπε, «το Ποτάμι είναι το μεταρρυθμιστικό κίνημα της χώρας, είναι στο κέντρο, είναι ριζοσπαστικό».

«Το Ποτάμι δεν είναι φυλακή και δεν έχει ποινολόγιο. Και οι 11 βουλευτές είμαστε μια γροθιά. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει σε κανέναν και αυτή είναι η διαφορά μας από το παλιό κομματικό σύστημα Κάναμε ταπεινή προεκλογική εκστρατεία. Δεν δανειστήκαμε τα εκατομμύρια που δανείστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος και εξήγησε πως για να «ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα χρειάζεται τρεις πόλους. Χρειάζεται μια τρίτη μεγάλη δύναμη».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρέπει να υπάρχουμε αυτή τη στιγμή ως αυτόνομος, ξεχωριστός μεταρρυθμιστικός πόλος», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Δεν μοιράζουμε τα πράγματα, δεν είμαστε ισορροπιστές. Χρειάζεται μια πολιτική πρόταση, το Ποτάμι πάει σε συνέδριο και θα κάνει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τις άμεσες αλλαγές που χρειάζονται το 2016» δήλωσε.

Ο ίδιος είπε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Ποτάμι έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη παραφιλολογία περί διαφοροποιήσεων βουλευτών, για να υπογραμμίσει ότι «σε όλες τις ψηφοφορίες δεν έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση στις πολιτικές αποφάσεις του Κινήματος, είτε είναι δική μου απόφαση είτε της Κ.Ο. Ό,τι έχουμε αποφασίσει στη Βουλή το έχουμε υπερασπιστεί. Στα όργανα αυτά που λέμε τα κάνουμε και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση της γραμμής που έχει χαράξει το Ποτάμι».