Την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα κανάλια που βρίσκονται στον αέρα επί τριάντα χρόνια ζήτα η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της, προκειμένου να ψηφίσει για το ΕΣΡ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος:

Η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκροτήσει σε σώμα το ΕΣΡ. Ο κ. Παππάς είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα δώσει 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Στην ουσία αυτό σημαίνει οτι θα έκλεινε κανάλια με τριαντάχρονη λειτουργία όπως λόγου χάρη το ΣΚΑΙ, το ΕΨΙΛΟΝ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τον ΑLPHA και ίσως και άλλα ακόμη αφού ακούγονται το όνομα της κ. Αγγελοπούλου ή ακόμη και κάποιων Τούρκων που ενδιαφέρονται.

Στην συνεδρίαση ο κ. Παππάς υπανεχώρησε και είπε οτι τις άδειες δεν θα τις δώσει ο ίδιος αλλά η Βουλή. Στην Βουλή όμως κάνει ό,τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος.

Λυπούμαστε αλλά μετά απο αυτήν την εξέλιξη ήταν αδύνατον η Ένωση Κεντρώων να ψηφίσει το ΕΣΡ του κ. Βούτση γιατί η συγκρότηση του και μόνο θα έδινε το δικαίωμα στον Υπουργό να καρατομήσει κανάλια. Εμείς θα ψηφίσουμε για το ΕΣΡ μόνο αν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 30 χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν.