Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος της χώρας σε ό,τι αφορά την επιλογή προϊσταμένων σε κρίσιμες μονάδες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ο τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, κάνοντας λόγο για αναξιοκρατική στελέχωση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί η μεθόδευσή της αυτή δεν τοποθέτησε, ακόμα, τον νέο Γενικό Γραμματέα Εσόδων, εκθέτοντας έτσι, πέραν των άλλων, και τη χώρα και υπονομεύοντας την κρίσιμη «αξιολόγηση» που εξελίσσεται».

Αναλυτικά η δήλωση Κουτσούκου έχει ως εξής:

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχωρά σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκειμένου να επιλέξει Προϊσταμένους κρίσιμων Υπηρεσιακών Μονάδων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, χωρίς διαδικασίες που θα εγγυώνται την αξιοκρατική στελέχωση τους και κατά συνέπεια την αποτελεσματική τους λειτουργία.

Η Κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθεί η μεθόδευσή της αυτή δεν τοποθέτησε, ακόμα, το νέο Γενικό Γραμματέα Εσόδων, εκθέτοντας έτσι, πέραν των άλλων, και τη χώρα και υπονομεύοντας την κρίσιμη «αξιολόγηση» που εξελίσσεται.

Τις μεθοδεύσεις αυτές, όπως δυστυχώς συνέβη με όλους τους μέχρι τώρα τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες πολίτες με νέους φόρους και εισφορές, καθώς ο συνδυασμός της αναξιοπιστίας στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και η αδυναμία της υλοποίησης συγκεκριμένων στόχων, αποτελούν τη θανάσιμη παγίδαστη οποία έχει εγκλωβίσει το λαόκαι τη χώρα.