του Πάνου Ρασσιά 

«Μόνος στο Μαξίμου». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο sequel με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από το «έργο» που παίχθηκε χθες στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ξεκαθαρίσει ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ότι η συνάντηση θα ήταν αυστηρά εθιμοτυπική και ότι θα μετέφερε στον πρωθυπουργό τις θέσεις της ΝΔ για μια σειρά θεμάτων.

Ο ίδιος, τόσο μπροστά στις κάμερες, όσο και όταν έκλεισαν οι πόρτες ήταν ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του. «Είναι σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά και θα εξακολουθούμε να διαφωνούμε σε πολλά. Έχω έντονη ανησυχία για πολλά ζητήματα που θα συζητήσουμε» είπε στο σύντομο διάλογο που είχαν δημόσια απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα.

Το κλίμα δεν έγινε καλύτερο, αλλά προφανώς χειροτέρεψε από τις διαρροές που έκαναν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο αντρών. «Αν αυτά είχαν όντως ειπωθεί, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε αποχωρήσει από τη συνάντηση», έλεγαν στο newpost.gr πηγές από τη ΝΔ αναφερόμενοι στα περί ΔΝΤ και ολιγαρχών, τα οποία εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας να λέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αφήσει τον πρωθυπουργό να πορευτεί μόνος του. «Δεν βιάζεται καθόλου», έλεγαν στο newpost.gr συνομιλητές του, κάτι που ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να είπε και σε συνάντηση με επιχειρηματίες που είχε πρόσφατα. Δεν έχει κανένα λόγο να στηρίξει τον κ. Τσίπρα για τη λήψη μέτρων με τα οποία άλλωστε δεν συμφωνεί, διευκρίνιζαν άνθρωποι που μιλούν μαζί του καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, θα προχωρήσει με σωστούς ρυθμούς και χωρίς βιαστικές κινήσεις την αναδιάρθρωση του κόμματος και στη διεξαγωγή Συνεδρίου για την κατάρτιση νέου Καταστατικού και οργανογράμματος στον κομματικό μηχανισμό, θα προχωρήσει την προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών και θα προετοιμάσει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης ώστε η ΝΔ να είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση. Μέχρι τότε, ο κ. Τσίπρας θα βαδίζει μόνος του…