Τις επιθέσεις κατά των βουλευτών και ευρωβουλευτών στην Κέρκυρα αλλά και την επίθεση κατλα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στην Αργυρούπολη καταδίκασε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης.
«Η θέση μας απέναντι σε παρόμοια γεγονότα είναι σταθερή και κρυστάλλινη. Την έχω διατυπώσει πολλές φορές έως τώρα και επαναλαμβάνω: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, όποια αιτία κι αν έχει, όποιο πρόσχημα κι αν επικαλείται. Όπου κι αν εκδηλώνεται εναντίον όποιου κι αν στρέφεται», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Σε ερώτηση για τα μηνύματα που λαμβάνει η ΝΔ από τις αντιδράσεις του κόσμου είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει με τις θέσεις του τα μηνύματα της κοινωνίας και πως ένα μεγάλο κομμάτι της αντίδρασης αφορά τα οικονομικά μέτρα. «Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά αρχίζουν να εκφράζουν την κοινωνία και ακούγονται από την κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχελάκης ερωτηθείς για τη συναίνεση τόνισε ότι η κυβέρνηση δε ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά συναίνεση αλλά συνυπογραφή

«Συνυπογραφή στο λάθος. Συνυπογραφή στη συνέχιση μιας συνταγής που αποδεδειγμένα πλέον δεν σώζει αλλά σκοτώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία. Τέτοια συνυπογραφή δεν πρόκειται να υπάρξει. Αντιπροτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.