Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για «αυταρχισμό».

Όπως σημείωσε με αφορμή το χθεσινό ναυάγιο στη  Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής καθώς δεν πέρασε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ και έτσι αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει το θέμα των αδειών, «η αυταρχική αυτή ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”, που επιτρέπει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης, έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και του Κράτους Δικαίου».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυταρχισμό που διαταράσσει τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής, ανέδειξε το θεσμικό ατόπημα της αφαίρεσης σημαντικών αρμοδιοτήτων και την εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της Κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργού Επικρατείας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από το νόμο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αποτέλεσμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μην διαθέτει επαρκή αρμοδιότητα και δυνατότητα, ώστε ανεξάρτητα να αποφασίζει για τις αδειοδοτήσεις.

Η αυταρχική αυτή ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”, που επιτρέπει αυθαιρεσίες στον τόσο κρίσιμο για τη Δημοκρατία τομέα της Ενημέρωσης, έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη.

Η λύση είναι στα χέρια της Κυβέρνησης: Τροποποίηση του προβληματικού υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ώστε το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στο συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο του.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και του Κράτους Δικαίου.