current views are: 7

20 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση21:02

Παππάς: Θέλει η ΝΔ να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες ή όχι;

Συνέχεια στη αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ δίνει το υπουργείο Επικρατείας, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουστάκος.

Δημοσίευση 21:02’

Συνέχεια στη αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ δίνει το υπουργείο Επικρατείας, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουστάκος.

Συνέχεια στη αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες δίνει το υπουργείο Επικρατείας, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο κ.  Κουμουτσάκος μιλά για «αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων και εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας», καθώς και για «αυταρχική ρύθμιση της “ενός ανδρός αρχής”». Είτε δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νόμο 4339/24.10.2015 για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είτε σκοπίμως παραπληροφορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το ΕΣΡ, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά –αντίθετα- του έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα προκήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού, σύνταξης των όρων του, εξέτασης των φακέλων και απόρριψης τυχών προσφορών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η μόνη σχετική αρμοδιότητα του Υπουργού Επικρατείας είναι, πλέον, ο καθορισμός του αριθμού των αδειών» τονίζει το υπουργείο και προσθέτει:

Αρά, τα περί υπερ-αρμοδιοτήτων του Υπουργού Επικρατείας απλά δεν ισχύουν. Η ΝΔ καλείται, πλέον, να απαντήσει: θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες ή όχι;

Το υπουργείο, τονίζει ότι η κυβέρνηση «παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης. Όχι μόνο περίμενε υπομονετικά μέχρι η ΝΔ να εκλέξει το νέο της αρχηγό, αλλά δεσμεύθηκε να μεταφέρει και την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών από τον Υπουργό Επικρατείας στη Βουλή, εφόσον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Η ΝΔ διαρκώς αρνείται και αποδεικνύεται προσκολλημένη στη διατήρηση του καθεστώτος της ανομίας των προσωρινών αδειών που δημιούργησε και διατήρησε η ίδια –σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ– όλη την τελευταία 25ετία. Ένα καθεστώς που προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του ελληνικού λαού» συνεχίζει το υπουργείο και καταλήγει:

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει τη ΝΔ. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες –συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών- προκειμένου να υλοποιήσει τη βασική προεκλογική της δέσμευση και απαίτηση του ελληνικού λαού: να καθαρίσει επιτέλους το θολό τηλεοπτικό τοπίο.


σχετικα αρθρα