Τις έντονες διαφωνίες του για το ασφαλιστικό των αγροτών και ειδικότερα για τις αυξημένες εισφορές εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε συνέντευξή του στο Mega.
 
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Είναι εξωπραγματικό το κομμάτι του νομοσχεδίου όσον αφορά τις εισφορές, πόσο μάλλον των αγροτών, για τριπλασιασμό. Δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει νομοσχέδιο με τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών. Δεν το ψηφίζω. Στο μνημόνιο μια φορά μόνο ψήφισα γιατί ήθελα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Και όταν έκανα την "κωλοτούμπα" -που λέτε εσείς- μιλούσαν για διαπραγμάτευση και παράλληλο πρόγραμμα. Άρα να εξαντλήσουμε τη διαπραγμάτευση και το παράλληλο.

Εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα πέσει αν φέρει το ασφαλιστικό, όχι αν δεν την ψηφίσουμε» και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις «δεν πέφτουν μόνο από τους βουλευτές αλλά από την κοινωνική αναταραχή». Υποστήριξε πως υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του βουλευτές που δεν θα το ψηφίσουν και συγκεκριμένα βουλευτές που έρχονται από αγροτικές περιοχές.

«Αφήστε τους να πάνε Σαββατοκύριακο στις περιφέρειες και τότε θα δούνε. Τα Χριστούγεννα έκανα περιοδείες και είχα δει το κλίμα ποιο είναι. Ένα μήνα φωνάζω για τις εισφορές» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Καλά θα κάνει ο κ. Κατρούγκαλος αυτό το πράγμα αμέσως να το βελτιώσει».

Τέλος, έκανε λόγο για πολιτική που εξοντώνει τον κλάδο.