Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Δένδιας είπε πως δεν είναι δυνατόν ο υπουργός να καθορίζει των αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και τόνισε ότι η ΝΔ δεν εμπιστεύεται τα κίνητρα του κ. Παππά.

Δεν μπορούν οι αρμοδιότητες, οι συνταγματικά κατοχυρωμένες να πηγαίνουν στον υπουργό, η αρμοδιότητα αυτή πρέπει να πηγαίνει στην ανεξάρτητη αρχή, είπε και εκτίμησε ότι στην ουσία ζητάει από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να πάρει την ευθύνη για να κάνει μετά εκείνος την δουλειά του.

Στο πλάισιο αυτό ο κ. Δένδιας ζήτησε η εφαρμογή του νόμου, η μεταφορά της αρμοδιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ να γίνει με βάση τους νόμους και όχι το κομματικό συμφέρον της κυβέρνησης. 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Δένδιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεταστικής ενώ σε ότι αφορά στα της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα ζητήσει πρόωρες εκλογές απάντησε πως αυτό είναι αρμοδιότητα του αρχηγού του κόμματος.