current views are: 7

21 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση12:58

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης σε Βαρουφάκη- Εξηγήσεις για τη στάση του ζητούν τα κόμματα

Τα βέλη τους προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, έστρεψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δημοσίευση 12:58’

Τα βέλη τους προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, έστρεψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα βέλη τους προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, έστρεψαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ επανάφερε το αίτημά του για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την διερεύνηση των χειρισμών του πρώην υπουργού.

 Την αρχή έκανε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «βόμβα» τα όσα υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρό ζήτημα την ηχογράφηση σε στικάκι των συνομιλιών στα eurogroup. « Τα στικάκια είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιείς για ηχογραφήσεις παρά για να κρύβεις όπως αυτή της Λαγκάρντ», απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας.

 Ωστόσο, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, κάλεσε ανοιχτά τον πρωθυπουργό να λάβει θέση για το ζήτημα. Υπενθύμισε μάλιστα τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών της περιόδου 2000-2016. Από την πλευρά του Ποταμιού, ο Σπ. Δανέλλης χαρακτήρισε τον κ. Βαρουφάκη, «απίθανο τύπο» του οποίου όπως είπε η αξιοπιστία ήταν γνωστή σε όλους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

« Και πλάνα c ή d είχε η κυβέρνηση για να ξεφύγει από τη κρίση», αντίτεινε και πάλι ο κ. Μπαλαούρας προσθέτοντας: « Αλίμονο αν δεν υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια για να απαντήσει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των δανειστών».  


σχετικα αρθρα