current views are: 19

21 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση14:35

Παραιτήθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης από τη Νέα Δημοκρατία

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Νίκος Γεωργιάδης.

Δημοσίευση 14:35’

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Νίκος Γεωργιάδης.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Νίκος Γεωργιάδης, με αφορμή εισαγγελική έρευνα η οποία διατάχθηκε έπειτα από καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc», σχετικά με υπόθεση παιδεραστίας στην οποία φέρεται να ενεπλάκη ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Γεωργιάδης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης και γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει άμεσα να παρέχει τις υπηρεσίες του στη Νέα Δημοκρατία. 

Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία.

Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται ότι ο κ. Νίκος Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο, καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσει άμεσα στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».

Με την αναφορά του ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που -όπως ισχυρίζεται- γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και προτείνει να εξεταστούν. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν, στοιχεία για τον κ. Γεωργιάδη.


σχετικα αρθρα